Bu Blogda Ara

10 Ekim 2017 Salı

İdol Seçmek

Pöh desen, veya sosyal medyanın birinden takibi bıraksan veyada dalgınlık halinde yanından geçip gitsen arkadaşlıklar anında zede alıyor hatta bitiyor.

Yaş olmuş otuz, karakteristik özelliklerini geliştirememiş, Halen süpermen ve örümcek adam karakterlerinin gerçek olduğunu düşünen tipler böyle yapar.

Yazılarımda benlik savaşlarının zorluğu nasıl baş edilebileceği konusunda çok şeyler yazdım, Bir ateist olsak dahi bizi bu hayatta tutan inançlarımızdır. Sistemsel düşünebilme kabiliyeti geliştirerek realizmin peşinden koşmak hayatın en renkli yönüdür.
Basitlikten kaçının, bir şarkıcı türkücü veya bir futbolcu gibi i dol sizin hayatınız çıkmaz sokaklara yönelte bilir, Çok sevdiğiniz birileri olarak onlar kenarda kalsın ama asla bir idol olarak görmeyin.

İdol seçerken neleri bilmemiz gerekir?!



Öncelikle İdol Nedir ?

İdol: Örnek Alınan Kimse!

Çocuğun anne babayı taklit ettiği gibi, yaptıklarını yapmaya çalıştığı gibi birşey, Her çocuğun bilinçsiz idolüdür anne babalar

Herşeyden önce hayatını baştan aşağı iyi bilmeniz şart, Davranışları, Ahlakı, hangi insanlarla arası neden iyi neden kötü, Sorunlara bakış açısı, eğlence türü, sevinme ve mutlu olma halleri, En büyük sıkıntıları, Gelmiş olduğu noktaya nasıl geldiği ve buna benzer bir çok konuyu iyi bilmemiz gerekir.

Aile dışından birini bu kadar çok iyi tanıyabilmek araştırma isteyen bir konu!

Dünyanın yarısına adım atmış bir Kanuni Sultan Süleyman veya Fransız Napolyon hadi biraz daha eski tarihlere gidelim Fatih Sultan Mehmet veya Hz. Ali , Hz Osman, Hz. Ömer Hz. Ebu Bekr ve En Büyükleri siyaset ve Krallıkta yeniliklerin kişilik abidesi Hz. Muhammed Mustafa s.a.v

Bin dört yüzyıl geriye gidip tarihten bir çok yalan yanlış yazılmış hikayeler bulabilirsiniz, Hz Muhammed adına yazılmış çirkin karalamaların hepsinin yanlış olduğunu yapmış olduğu işlere bakılarak rahatlıkla anlarsınız.

Yalan tarih için 1400 değil 80-90 yıl geriye gitseniz kimlerin nasıl karalandığını görebilirsiniz, Mesela Mustafa Kemal Paşa, Yaptığı devrim ve işleri küçümseyenler yönetim yani savaş esnasında yapılan hataları yüz üstüne çıkarmakla yalan yanlış her şey söylemekte, Doğrusu ve yanlışı tarih kitaplarından okuyarak yaptığı işlere bakarak yorumlamak daha kolay olur.

İdol seçmek birilerinin pis ağzından çıkan sahte kimliklere bulanmış ne olduğu belirsiz kişilerin söylemleri ile olacak bir iş değil.

Burada sistematik düşünce ile bir birini tamamlayıcı bilgiler eşliğinde gerçek iç aydınlığınızı güzelliğiniz samimiyetinizi sizi hakikaten doğru yola ilettiğinden emin adam gibi adamları bulmakla mümkün,

Kaşı gözü sözü önemli değil, bir idol herşeyi ile sizi fetih etmeli.

Saygılar

Hiç yorum yok: