Bu Blogda Ara

5 Ocak 2016 Salı

Büyük Sürgün

Birinin adı Ahmet diğerinin adı Ömer, Tek suçları Müslüman olmaktı, Peki Müslümanlık neydi ?

Müslümanlık, Her türlü iyi güçlülüğü barındıran, Korkaklığı kendisinden korkutan, iyilik için birilerinin çıkarını beklemeyen, Her şartta acılara dayanan, Her şartta Rab'bim diyen ve dünyanın hevesine kapılmayan. Mazlumun yetimin, her türlü ihtiyaç sahibine elindeki avucundakini veren iyilik timsalidir. İyilik mi Mükemmelik mi deseler o iyiliğin peşinden gider...


Böyle bir toplumdan doğan çocuklarımız neden bugün müslümanlık hakkında ileri geri dahi konuşamıyor, Dünden gelen acıları unutarak bugün mutluluk peşinde veya zevkler peşinde koşan bu gençlerimiz ve biz neden iyi müslüman olamıyoruz...

İçimizdeki dünyaya sürgün olmuş nefsimizi dizginlemek istiyoruz mu? Neyi ne kadar istiyoruz? Allah için ne yaparsan yap işin her türlü ucunda sen varsın.

Bir inancın var mı? yoksa dünya içinde çürümeye yüz tutmuş bir bedenin arzularına mı kapıldın?

Seni uyandıracak Tek varlık Rab'bin. Rab'bini bilirsen veya bilemesende ararsan aşırı gitmeden ışığın ucunu gördüğünde, Nefeslerindeki heyacan bile seni yepyeni bir yola sokacak.


Hamd, Bizim dilimize Kendi isimlerini zikretmeyi nasip eden Allah'adır. Tek duamız, Yüreğimize Gerçek imanı yerleştirmesi ve yolunda iyi bir kul olabilmektir.

Hiç yorum yok: