Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2015 Cuma

1 Mayıs ( 2015 )

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat,

haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Şikago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştır


Bizim Ülkemizde şiddete, kırmaya, parçalamaya halkın malına canına zarar vermeye dahada kötüsü vergilerimizle alınan ve vatandaşa hizmet veren kamu mallarına çok ciddi boyutta zarar verilme günü gibi algı oluşmuştur.

Evine çoluğuna çocuğuna helalinden çalışıp çabalayan insanımızın kutlama yapması gerekirken karşılaştığı manzaralar üzücü boyutlara ulaşabiliyor. Bu kırma dökme ve kamu malına verenlerle  hiçbir ilgisi yoktur. 


1 Mayıs'ı siyasi çıkar veyada örgütsel yasa dışı eylem hale dönüştürenler bilsinler ki ellerine hiç birşey geçmeyecek Olan yine esnafın, kamu malına zarar vererek kendi haysiyetsizliklerinin ispatlayıcı yüzü olacaktır.

1 Mayıs'daki yapılacak propaganda ve eğlencelerdeki provakatörlere dikkat etmemiz gerekiyor. Özelliklede kutlamalara katılacak kişi ve derneklerin veya kuruluşların bu konuların üstünde düşünmeleri ve Vatana millete zarar veren zihniyetin ortadan kardırılmasını konusunda hassas davranmalı/olmalıdırlar, 


1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramımız Şimdiden Kutlu olsun.

Hiç yorum yok: