Bu Blogda Ara

23 Şubat 2016 Salı

Gündelik İnsan

İnsanız!

Nasıl yaşar nasıl ölürüz iyi biliriz.

En büyük hatamızda etrafımızdaki insanları kendimiz gibi görmek. Kendimiz gibi göremediklerimizi hor görerek amacı aşağılamak olmasa da küçük görmek.

İnsan günlük yaşantısında nasıl yaşar bilir misiniz?

Emin olun sizin gibi bir yaşantısı yoktur, Aslında Allah kullarını farklı farklı yarattığı gibi onlara farklı yaşamlarda vermiş, Herkes farklı düşünür, 100 kişi bir elma'ya bakar 100 ayrı düşünce ve bilgi ortaya çıkar.

İnsanlara bir şeyler anlatmak veya bir şeylere ikna etmek çok zordur, Helede şu dönemde bir insanın unvanı olmalı, yani Kendinizi belgelendirmiş üst seviyelerde olmanız şart. Bazen bu bile yetersizdir.



Günümüzde insanların tek derdi para kazanmak, daha çok nasıl kazanırım sevdasına tutuşmuş, kendini yıpratır durur. Cennet cehennem konularında üstüne yoktur, en iyi alimi yutmuş hayatı süper yaşayandır, Yaratanı bilir, Yaratandan Korkarda. Bir fahişenin bir sokak kedisine süt vererek cennete girdiğini duyar ve yaratıcının ne kadar bağışlayıcı olduğunu düşünerek, ufak tefek sevimliliklerle hayatı sünepe gibi yaşamaya devam eder.

Büyüklerimizin bir lafı vardır, "İmanın ve paranın kimde olduğunu bilemezsin"

Benim bu yazımda anlatmak istediğim insanın kendisini bilmesi, İnsan hassas yapılarla çevrili, hataya günaha, bilgiye, veya gaflete düşmeye kısacası her şeye meyillidir.

İnsan kendisiyle muhakeme yapmalı, birilerine bakarak birilerine not vermemeli, Kimin ne olduğunu bilemez, Tanığın insanlar senin bildiğin gibi değil, buna annen baban eşin çocuğun dahil. Bildiğin sadece iyi insan kötü yapıda huy ve davranışlarına göre değerlendirmelerindir.

İnsan buna sende dahil, bir okyanus gibidir. Rab'binin emir yasaklarını bilen insan kendini beğenmez, her işin sonu ve başında, iyi kötü fark etmez, gizliden şükreder. Kanaatkardır. Sıkıntılı dönemlerde yalandan kendini kandırmaz, İnsan olmanın verdiği acizliği kendinde görür, neler yapabileceğini Uzaya adım atanlara, teknolojiye ve savaş içinde kimleri ne amaç uğruna öldürdüğünü iyi bilir. Irkının ihanetlerini üstünden atamaz, Ne kadar şerefli ve bir o kadarda şereften yoksun olduğunu iyi bilir.

İnsan kendini iyi kötü beğenir, Çok nadirdir kendini beğenmeyen, İnsan bir başkasının dünyası hakkında birşeyleri Bilmesine imkan yoktur, sadece uydurmadan, hurafeden başka bir şey değildir düşünceleri.

İnsan Kendine bir not verdiğinde notu yüksekse kusura bakmasın, kibir dostun olmuş demektir. Kendine ne kadar dürüst olduğunu görebilmektir gerçek insan!

Kendine Dürüst müsün?

Çölün ortasına düşmüş, elinin altında bütün imkanlar var ama hiç birşey yapamamak insana has bir şeydir. İnsan huzurlu, aile veya bireysel yaşantısında bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı tek kendi idolüne sarılmış bencil bir varlıktır.


Esas olan insan kendini Allah'ın Emir ve yasaklarını bilerek güzel uygulamalı ve peygamberinin yaşantısını kendini kandırmadan örnek almandadır.

Gerekeni yaptığında, açlık susuzluk zenginlik veya fakirlik, her şeyi eşit gördüğünde, amaç ALLAH olduğunda değerlerin artacak...

Kibir dünyasına, Konuşmalarındaki alçaklığa, daha doğru ne oldum delisine veda etme zamanı...

Fatih Akgül
Saygılar

Hiç yorum yok: