Bu Blogda Ara

22 Haziran 2017 Perşembe

İyi Bir Müslüman Nasıl Olunur?

İyi bir müslümanı tarif etmek bizim haddimize değil elbet!

Aslında böyle bir soruda aklımıza gelen Peygamberimiz Muhammed Mustafa S.a.v.


Günümüzde ne eksik sizce, neyi nerede yanlış yapıyorum, YAPIYORUZ., Peygamberimiz öncesinden peygamberimize kadar bir çok peygamber Allah'ı anlatmaya çalıştı ve son olarak Allah peygamberimizi bir uyarıcı, nasıl yaşamamız gerektiği konusunda bize gönderdi.

Peygamberimizden bu zamana kadar dinizimi kaç parça böldüler, Bugüne baktığımızda müslümanlar dünyada öcü olarak görülüyor,

Bunun tek sebebi yüce kitabımızla Peygamberimizi ayrıştıranlardır.

Peygamberimizi tanımayan, Onun ahlakı, yaşantısı, davranışlarını bilmeyen birinin Kuranı Kerimi ezbere bilerek ayetler okumasının bir samimiyeti yoktur.

Bugün Kuranı Kerimi okuyan birisi, Allah'ı yanlış tanıyabiliyor, Kuranı Kerimin neden arapça indirildiği, Peygamberimiz neden arap kavminden gönderilmesi ile ilgili bütün soruların cevapları var. Her zaman söylediğim gibi insan hata yapsınki insan olduğu belli olsun, hatasız bir insan yoktur, Bundan sebep  Tarihte yanlış yoktur, tarihçilerin hataları vardır, yalanları vardır, Yine bundan sebep bazı konuların gerçekliğine ulaşmakta zorluk çekiyoruz. 

Asıl olan her zaman Allah için yaşayıp Allah için ölebilmektir, Unutmayın insanlar ölümden korkmazlar, 

Ölüm diğer dünya ile aramızdaki bir perdenin kalkması ve insanın kıyameti demektir ve insanı korkutan günahlarıdır. Halbuki Allah bizim herşeyimiz zikrinde bulunan bir müslüman İnandığı için herşeyi görür, Onu ne günahları nede ölüm korkutur. Allah'a kavuşmanın arzusu içinde tören misali Allah'a ulaşacağını bilir.

Dünyada başımıza gelen kötülüklerin veya hataların tek sebebi iç sesimize yön veremememizdir. 

Etrafımızda peygamberimiz dönemindeki gibi taştan putlar yok ama daha tehlikeli ve görünmez putlar var, Örnek vermek gerekirse, Erkek Kadın için Para, Kadın için Erkek, Erkek için Kadın. İşimiz. Kocamız, Karımız, Çocuklarımız. Malımız mülkümüz. Resmen tapıyoruz ve doymuyoruz.

İnsan bu dünyanın zümrütüdür. Eğitilmesi şart, Aklını çalıştırması şart, Gördükleri karşısında çokça düşünmesi şart.

Ülkemizin hangi köşesine giderseniz gidin heryerden bereket fışkırıyor ve biz bunların maalesef kıymetini bilmiyoruz, İsrafta yarışıyoruz.

Değerli dostlarım, İyi bir insan olabilmek için peygamberimizi iyi anlamamız şart, Buna göre kendimizi çocuklarımızı eşlerimizi yetiştirerek bu dünya hayatından yorulmadan sıyrılma şansımız var.

Allah dilediğine istediğini yapar. Unutmayın ki Allah merhametlilerin en merhametlisi, Bir annenin çocuğuna duyduğu sevgi, merhametten bahsetmiyorum, Kainatın yaratıcısının bu dünya için yarattıklarına karşı merhametinden bahsediyorum. Kuranı Kerimin anahtarı peygamberimizi tanımaktan geçer, Peygamberimizi tanımayan biri direk Kuranı Kerimi okuduğunda kendini yine peygamberimizde bulacaktır ve ikisinin gücü ile dünyasını değiştirecektir.

Saygılar

Hiç yorum yok: